Ανακαλύψτε την Σαντορίνη περπατώντας!

ημεροβιγλι σαντορινη αξιοθεατα - Aeolos Art & Eco Suites Adults Only
Οι κρυμμένοι θησαυροί της Σαντορίνης
7 Ιανουαρίου 2020

Είτε θέλεις να ακολουθήσεις τα σκαλιά της Καλντέρας ή να βρεθείς στο ψηλότερο σημείο του νησιού, η πεζοπορία στα μονοπάτια της Σαντορίνης θα σε βοηθήσει να την ανακαλύψεις με τρόπο που θα μείνει για πάντα στο μυαλό σου.

Η Σαντορίνη θα σε μαγέψει από την πρώτη στιγμή. Αν όμως θέλεις να “δεθείς” πραγματικά με ένα από τα πιο διάσημα νησιά του κόσμου, τότε βάλε ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια και εξερεύνησε τα υπέροχα μονοπάτια του.

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια, γι’ αυτό θα σε βοηθήσουμε να επιλέξεις και να ακολουθήσεις τα δύο πιο εντυπωσιακά… ανοίγοντας για τα καλά την όρεξή σου για περπάτημα! Το ένα, ξεκινάει από την διάσημη Καλντέρα του νησιού στα Φηρά και καταλήγει στην Οία. Κατά τη διάρκεια της βόλτας σου απολαμβάνεις μια υπέροχη θέα από το μπαλκόνι του Αιγαίου, περνάς από μικρά χωριά και γραφικά εκκλησάκια και αντικρύζεις, ίσως, το πιο θεαματικό ηλιοβασίλεμα της ζωής σου.

Το δεύτερο μονοπάτι ξεκινάει από τον πανέμορφο Πύργο και καταλήγει στο ψηλότερο σημείο της Σαντορίνης, το οποίο σου χαρίζει μια πανοραμική θέα, λίγο πριν κατηφορίσεις στην αρχαία Θήρα, που πρωτοκατοικήθηκε από Δωριείς αποίκους τον 9ο αιώνα π.Χ. Αν προσέξεις καλά θα δεις ότι το μονοπάτι σε κάποια σημεία του μοιάζει σαν να έχει χαραχτεί πάνω σε πέτρα.

Μην σε ξεγελά το απόκρημνο τοπίο του νησιού- τα μονοπάτια του δεν είναι καθόλου απαιτητικά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι είτε να γραφτείς σε ένα από τα γκρουπ πεζοπορίας και να μάθεις από ειδικούς για την τοπογραφία και την πλούσια ιστορία του ή να ανακαλύψεις μόνος σου τα μονοπάτια του. Ό,τι κι αν επιλέξεις, ένα είναι το σίγουρο: Θα φύγεις από το νησί με ένα συναίσθημα που λίγοι επισκέπτες θα έχουν καταφέρει να νιώσουν.

Πηγή: https://www.discovergreece.com/